Kuchnia chorwacka jest bardzo zróżnicowana. Na jej teraźniejszy kształt miała wpływ przede wszystkim barwna historia tego kraju. Uwidocznione są w niej regionalne cechy Medimurje, Podraiiny, Baranji, Sławonii, Posaviny, Moslaviny, Prigorja, Zagorja, Banouiny, Korduna i Żumberka. Pod względem zróżnicowania regionalnego można wyróżnić trzy rodzaje kuchni chorwackiej: slawońską (panońską), dalmacką (śródziemnomorską) i górską, która jest mieszanką dwóch pozostałych, ale posiada również własne specjały. Ponieważ Chorwacja jest krajem leżącym nad Morzem Adriatyckim, podstawowym składnikiem menu Chorwatów są ryby.
MENU:
Przystawki:
Brodet – duszona ryba zapiekana z pomidorami i cebulą
Danie główne:
Jagnietina za žaru - Jagnięcina z warzywami pod peką
Deser
Rozata
Termin: 27.10.2018
Start: godz. 12:00
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na nurtujące Cię pytania na temat tej oferty wydarzenia, skontaktuj się z Organizatorem.
Wyślij wiadomość do przedsiębiorcyProszę czekać