Kuchnia tajska – sztuka kulinarna Tajlandii. Na przestrzeni wieków kształtowała się podundefinedwyraźnym wpływem kuchni chińskiej z północy i kuchni indyjskiej z zachodu. Choć generalnie
pod wieloma względami bliższa tej pierwszej, wpływy kuchni indyjskiej są również wyraźne,
przykładem może być częstsze niż w kuchni Chin występowanie ostrych dań typu curry. Mimo
wyraźnych wpływów z zewnątrz oryginalność tajskiej kuchni wynika jednak głównie ze
stosowanych przez Tajów własnych oryginalnych składników. Jednym z najbardziej
charakterystycznych jest mleczko kokosowe oraz szereg aromatycznych przypraw takich
jak trawa cytrynowa, świeży imbir czy liście limonki.
MENU:
Przystawki:
kaeng jeut - łagodny bulion z makaronem ryżowym, mięsem i grzybami
Danie główne:
bami - makaron jajeczny z mięsem i warzywami
Deser:
kluay buet chee – banany w mleku kokosowym
Termin: 20.10..2018
Start: godz. 12:00
Cena: 350 zł/os (dla stałych klientów rabat 50 zł dla grup od 6 os. Rabat 100 zł)
Czas trwania: ok 3h
Prowadzący: Jakub Suchta finalista VI Edycji Programu Hell's Kitchen
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na nurtujące Cię pytania na temat tej oferty wydarzenia, skontaktuj się z Organizatorem.
Wyślij wiadomość do przedsiębiorcyProszę czekać