Pizzeria Margherita to niewielki lokal o niemałych możliwościach. Potrafimy zaskoczyć. Jesteśmy otwarci na współpracę i nowe wyzwania. Masz specjalne potrzeby? Skontaktuj się z nami. Znamy się na pizzy i potrafimy ją szybko i dobrze przyrządzić!
Kim jesteśmy?
Pochodzimy z centralnych Włoch, z regionu Abruzzo. Jesteśmy pasjonatami dobrego jedzenia. Wierzymy, że dobre jedzenie jest podstawą dobrego życia. Dobrze przyrządzona pizza – taka, jaką serwują najlepsi pizzerzy w Italii – to kwintesencja dobrego, prostego jedzenia. Chcemy udowodnić, że po najlepszą pizzę nie trzeba już jechać do Włoch. Mistrzowska pizza od 2014 roku jest we Wrocławiu!
Co wyróżnia naszą pizzę?
Margherita to pizza znana na całym świecie. Charakteryzuje ją prostota. Czy mozzarella i sos pomidorowy to za mało, by poruszyć kubki smakowe? Nie, ale tylko pod jednym warunkiem: zarówno ser, jak i pomidory muszą być najwyższej jakości i powinny pochodzić z Włoch. Oto nasza filozofia: w Pizzerii Margherita stawiamy na dobre składniki i sprawdzone receptury. Jesteśmy dumni z naszego ciasta – powstaje z włoskiej mąki i włoskiej pasji do mąki, która stanowi podstawę kuchni w Italii. Naszą oliwę sprowadzamy z rodzinnych stron. Serwujemy prawdziwie włoską pizzę. We Wrocławiu.
Czy pizzer może być artystą?
Jak najbardziej! Nad pracą naszych pizzerów czuwa czterokrotny Mistrz Świata w Pizzy Klasycznej – Luciano Passeri. Od lat szlifuje talenty młodych adeptów w swojej Akademii Pizzy w Abruzzo, a także ocenia ich dokonania jako juror w międzynarodowych zawodach. Luciano poświęcił swoje życie jedzeniu, a misję jego przyrządzania i serwowania traktuje poważnie. Bardzo poważnie. Jeśli coś nie jest znakomite – jest nic niewarte. Nasz mistrz nieustannie dąży do kulinarnego ideału i tego uczy naszych pizzerów. Raz na jakiś czas zaskakuje gości Margherity i sam przyrządza dla nich pizzę. Kto widział, ten wie, czym różni się artysta od rzemieślnika…
Proszę czekać